Търся имот с инвестиционна цел


Апартаментите в градска среда се закупуват с две основни цели – за инвестиция и за живеене. В зависимост от целта на покупката ви, имотът следва да отговаря на определени критерии, които са основни насоки при избора му:

Търся имот с инвестиционна цел

В този случай най-важна е ликвидността на имота в перспектива. Следва да обърнете внимание на няколко фактора, като най-важни са:

Разположение на имота

Имотът следва да е на комуникативно място, едновременно в близост до спирка на градски транспорт/метростанция и с възможност за закупуване на паркомясто или гараж. Изборът на квартал е субективен фактор, но препоръчваме да се спрете на квартали с добра връзка с централната част на града.

Качество на строителството

Тук визираме цялостното изпълнение на сградата:

  • дизайн и външен вид – спрете се на сграда, чиито екстериорни елементи и цветова гама са подбрани с вкус. Избягвайте недомислиците в ярко розово например, безвкусната орнаментика и зле подбрани детайли – все пак първото впечатление определя последващите разговори.
  • довършителни работи – дребните детайли като гранитни плоскости, висококачествени парапети, хубава мазилка и боя на общите части, безшумен асансьор и т.н. са от голямо значение за взискателните клиенти. При инвестиционните имоти имайте предвид, че малките и средни фирми често закупуват апартаменти, които ползват за свой офис и представителният вид на сградата не само отвън, а и отвътре е много важен за тях.
  • енергийна ефективност – така нареченото „зелено строителство” е строителството на бъдещето, поради което всички наши сгради отговарят на въведените европейски и национални стандарти за енергийна ефективност. Този вид строителство ви гарантира спестяване на електроенергия, намалява драстично вредните емисии и е обект на засилен инвестиционен и медиен интерес, като след 2020 година в България ще се изисква и практикува изцяло и единствено „зелено” строителство.

Инфраструктура

Достъпът до имота следва да е безпрепятствен и добър, осведомете се как са уредени въпросите с канализацията, отоплението и свързването на обекта към електрическата мрежа.
 

  Текущи проекти
Предходни проекти
Лизинг и кредитиране
Довършителни работи
Вноска "недвижим имот"
НОВИНИ
Контакти

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
ЗА СРЕЩА С НАС